Решителни стъпки направихме и продължаваме да правим, за да бъде 

...
Решителни стъпки направихме и продължаваме да правим, за да бъде 
Коментари Харесай

Градският транспорт в Русе ще бъде общински

" Решителни стъпки направихме и продължаваме да вършим, с цел да бъде  градският превоз в Русе още веднъж общински. Процесът по възобновяване му е доста муден, тъй като решение за секунди може да те лиши от тази сериозна дарба да се грижиш за хората и да им предоставяш услугата ". Това сподели претендентът на МК " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков при диалозите си със чиновници на локални компании от шивашкия отрасъл.
През последните 4 години с общински средства са обезпечени и закупени 86 нови транспортни средства - 20 нови електробуса, 34 холандски рейса, 17 тролейбуса от Швейцария, а до края на годината би трябвало да бъдат доставени и чисто новите 15 тролейбуса от Чехия.
" Новата транспортна скица на Русе е от дълго време призната. За да се осъществя тя и да имаме благонадежден превоз с по-чести курсове и такива в по-късните часове, е належащо последователно частните линии да станат общински. Когато услугата се прави от частен транспортьор, можеш да въздействаш само със наказания, само че даже и те не водят до възстановяване на качеството “, изясни Милков.
Негова цел остава реализирането на решението на Общинския съвет, който гласоподава „ Общински превоз “ ЕАД да бъде единствен транспортьор. Това ще обезпечи по-голям надзор и по-добра услуга. Шест от частните линии към този момент се обслужват от общинското сдружение, а от 1 ноември към тях ще се прибавят и още три.
Преходът е сложен и постоянно провокира реакция у превозвачите, което рефлектира в неспазване на разписанията или други нарушавания, ощетяващи русенци. С превръщането на градския превоз в напълно общински всички доходи ще бъдат за общината, а посредством въвеждащата се сега система за надзор на пасажери ще се предотвратяват обири и злоупотреби.
За да притегли още водачи, нужни за вдишване на курсовете на рейсовете, Общинският съвет гласоподава и спомагателни средства, с които възнагражденията им се усилиха и бяха обезпечени обществени придобивки. За кандидат-шофьорите с категория C са обезпечени и обучителни курсове за водачи на рейс и тролейбус, които се покриват от сдружението.
При предходното общинско управление депото на „ Общински превоз “ е продадено за 600 хиляди лв. и в този момент сдружението е насила да заплаща наем в личното си хранилище в размер на 12 хиляди лв. на месец. Изграждането на ново ще коства на данъкоплатците повече от 20 милиона лв..
" Допуснали сме прекомерно дълго типичните общински действия и грижа за хората да са в частни ръце. Ще продължа да работя това да се промени ", сподели Пенчо Милков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР